Ingrediente pentru prajitura raw-vegana cu alune de padure si cafea
- 1 cana alune de padure, neprajite, inmuiate in apa peste noapte
- ½ cana ulei de cocos extravirgin
- ¼ cana sirop de artar
- 1 lingura zahar de cocos (sau 2 curmale mari, curatate de coaja)
- 1 lingurita cafea macinata
- 1 lingurita extract de vanilie
- un praf de sare de Himalaya sau de mare
- ½ cana alune de padure, neprajite, tocate marunt
Cum se prepara prajitura raw-vegana cu alune de padure si cafea
Intr-un robot de bucatarie adauga alunele inmuiate peste noapte si mixeaza pana cand se maruntesc foarte bine. Adauga apoi uleiul de cocos, cafeaua, siropul de artar, zaharul din nuca de cocos (sau curmalele), vanilia si sarea. Continua sa amesteci pana obtii o compozitie omogena.
La final adauga ½ din cantitatea de alune tocate si amesteca usor, cu o lingura. Acestea trebuie doar sa dea o textura crocanta desertului.
Adauga compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Intinde-o bine pentru a obtine o suprafata cat mai uniforma. Presara restul alunelor peste aceasta si da totul la frigider pana se raceste complet.
Cum se prepara prajitura raw-vegana cu alune de padure si cafea
Taie prajitura raw-vegana cu alune de padure si cafea si serveste-o alaturi de cafea sau ceai.
Sursa foto: onegreenplanet.org