Prajitura toscana cu mere este un preparat rustic, foarte gustos, pe care il poti face atunci cand vrei ceva bun si nepretentios.

Ingrediente pentru prajitura

6 felii subtiri paine de tara
1 cana lapte
3 oua
90 gr zahar pudra
3 linguri faina
1 lingura extract de vanilie
1 lingura unt nesarat
1 cana smantana
2 mere aurii, feliate, decojite
glazura de zahar

Cum se prepara prajitura

Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius si unge o tava cu ulei. Scoate coaja de la paine si taie miezul in bucatele. Pune apoi miezul intr-un recipient, toarna lapte peste el si lasa sa stea 30 de minute.

Amesteca cu un mixer ouale, zaharul, faina, vanilia si untul. Adauga treptat smantana, batand bine. Stoarce painea si arunca laptele. Preseaza miezul de paine pe fundul tavii . Adauga merele intr-o forma circulara. Toarna peste ele compozitia din oua si faina. Asteapta 10 minute. Da apoi tava la cuptor 50 de minute pana cand prajitura devine aurie.

Cum se serveste prajitura

Adauga glazura de zahar si serveste prajitura calda, cu inghetata sau frisca.

Foto: ipso -fatto.blogspot.com
 

  •   2012-02-06
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii