Ciocolata , ciocolata, ciocolata, ce ar putea fi mai "pacatos" si mai gustos decat o prajitura cu ciocolata la puterea a treia? Pregateste acest desert atunci cand vrei sa-ti rasfeti un musafir special.
Ingrediente pentru prajitura tripla de ciocolata
- 170 grame ciocolata
- 3 bucatele de unt
- 1 cana cacao
- 2 1/2 cana zahar pudra
- 8 oua
- 2/3 cana frisca
- 4 lingurite extract de vanilie
- 1 cana faina
- 1/4 lingurita sare
-
1 1/2 cana fulgi de ciocolata.
Cum se prepara prajitura tripla de ciocolata
Cerne faina si amesteca-o cu sare pe o hartie cerata. Pune untul si ciocolata in cuptorul cu microunde sau in tigaie pentru a le topi apoi amesteca-le bine.
Pune apoi intr-un castron praful de cacao, zaharul si compozitia de unt si ciocolata. Amesteca-le cu un mixer. Adauga apoi ouale pe rand. Adauga frisca si vanilia. Pune apoi in compozitie faina si sarea, apoi fulgii de ciocolata.
Pune intr-o tava 1/3 si in alta 2/3 din compozitie pentru 30 de minute la 180 grade Celsius. Dupa ce s-au racit, pune-le la rece o ora. Taie pe orizontala stratul mai subtire si apoi stivuieste cele 3 straturi.
Cum se prepara prajitura tripla de ciocolata
Se serveste la temperatura camerei.