Deserturi

#banane #prajitura #post

Prajiturele cu banane (de post)

In perioada postului, cei care postesc nu au voie sa consume oua, lapte sau carne, insa isi doresc sa manance mancaruri gustoase si hranitoare. Pentru cei care postesc, dar si pentru cei carora le plac bananele si doresc sa incerce o reteta interesanta, fara lapte sau oua, iata o reteta de prajiturele cu banane.
 

Ingrediente pentru prajiturele cu banane
 

  • 3 banane coapte, de marime medie, curatate si sfaramate
  • 1 cana faina de ovaz
  • 1 cana de fulgi de ovaz
  • 1 cana de curmale , curatate de samburi si taiate
  • 330 de ml de ulei vegetal sau margarina topita
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1/2 cana de nuci prajite si maruntite (optional)

 

Cum se prepara prajiturelele cu banane

Adaugati toate ingredientele, pe rand, intr-un bol larg si amestecati-le bine. Lasati-le apoi sa stea, pentru o perioada de 30 de minute.

Preincalziti cuptorul la 177 grade Celsius (treapta 4 a cuptorului). Intr-o tava asezati mici mormane din compozitie, cu ajutorul unei lingurite. Dati tava la cuptor pentru 15-20 de minute, pana devin usor aurii.

 

Cum se servesc prajiturelele cu banane

 

 

 

Se scot din cuptor, se aseaza pe o farfurie sau un platou si se lasa sa se raceasca.

 

Pofta buna!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului