De , prepara cateva prajituri festive, cu scortisoara si zahar coloroat. Aceste prajituri se prepara repede si sunt foarte savuroase. Le poti servi la o cana de ceai fierbinte si aromat, sau la cafeaua de dimineata.

Ingrediente pentru prajiturile belgiene de Craciun
 

  • 130 grame unt
  • 10 ml extract de migdale
  • 200 grame zahar brun
  • 2 oua
  • 200 grame faina
  • praf de copt
  • sare
  • 100 grame migdale tocate
  • 10 grame scortisoara
  • 10 grame cristale de zahar rosu
  • 10 grame cristale de zahar verde.

 

Cum se prepara prajiturile belgiene de Craciun
 

Intr-un bol amesteca untul cu extractul de migdale. Amesteca bine, pana obtii o crema omogena. Adauga treptat zaharul brun. amesteca pana crema devine pufoasa.

Adauga ouale, cate unul pe rand. Incorporeaza bine fiecre ou, inainte de a-l adauga pe urmatorul.

Intr-un alt bol amesteca faina, praful de copt si sarea. Adaug treptat peste compozitia cremoasa. Amesteca bine, pana se incorporeaza totul frumos.

Intr-un bol amesteca migdalele cu scortisoara. Intr-un alt bol amesteca cristalele de zahar verde cu cele de zahar rosu.

Toarna apoi compozitia intr-o tava unsa cu unt. Pe deasupra presara migdalele. Peste migdale presara cistalele de zahar.

Da tava la cuptor, timp de 20 de minute. Cand prajitura este gata, scoate-o din cuptor si las-o sa se raceasca 5 minute.

Cat este inca calda, taie prajitura in orice forma iti place.
 

Cum se servesc prajiturile belgiene de Craciun
 

Prajiturile belgiene de Craciun se servesc ca atare.

  •   2010-12-16
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii