Ziua de Sfantul Nicolae este una speciala pentru toti crestinii ortodocsi. Polonezii spun despre aceasta zi ca are un rasarit stralucitor, pentru ca ingerii sunt ocupati cu coacerea prajiturilor cu miere pentru Sfantul Nicolae.
Ingrediente pentru prajiturile poloneze de Sfantul Nicolae
- ½ cana miere
- ½ cana zahar
- 1 ou intreg
- 2 galbenusuri de ou
- 4 cani de faina
- 1 lingurita de praf de copt
- ½ lingurita scortisoara
- ½ lingurita nucosara
- ¼ lingurita cuisoare pisate
- ¼ lingurita ghimbir
-
50 de jumatati de migdale fara coaja.
Cum se prepara prajiturile poloneze de Sfantul Nicolae
Incalzeste putin mierea si adauga deasupra zaharul. Pune si ouale si bate bine.
Incorporeaza faina si praful de copt, apoi adauga mirodeniile si amesteca bine pana devine ca un aluat. Bate bine aluatul si lasa-l sa stea pana a doua zi.
Imparte aluatul in bucati si intinde-l in foi groase de 0,75 centimentri. Cu ajutorul unor forme de prajituri rotunde imparte aluatul in prajiturele de forma pe care ti-o doresti.
Unge prajiturelele cu albusul batut al unui ou, pune-i migdale deasupra si apasa bine.
Pune-le la copt la treapta 5 a cuptorului pentru 15 minute, apoi scoate-le si lasa-le sa se raceasca.
Cum se servesc prajiturile poloneze de Sfantul Nicolae
Se servesc in ziua de Sfantul Nicolae, cu ceai, lapte sau o bautura speciala de Sfantul Nicolae.