- Pagina anterioara
- Pagina 1 din 2
- Urmatoarea pagina
Prajitura crocanta cu cardamom
Sursa foto: foodandwine.com
Ingrediente pentru crusta crocanta
- 2 cani nuci pecan
- 2 lingurite unt
- 3/4 cana de zahar brun
- 1/2 cana de zahar tos
- 1/2 lingurita cardamom
- 1/2 lingurita sare
- 2 si 2/3 cani faina
Ingrediente pentru blat
- 3 cesti faina
- 1 1/4 cani zahar
- 1 1/2 lingurite praf de copt
- 1 lingurita sare
- 2 oua
- 1 cana lapte
- 2 lingurite unt
- 2 lingurite extract de vanilie
Ingrediente pentru glazura
- 1/2 ceasca zahar
- 2 linguri unt
- 2 lingurite de lapte
- 1/2 lingurita extract de vanilie
Cum prepari crusta crocanta: Incalzeste cuptorul la 180 de grade. Pune nucile pecan la prajit pentru 8-10 minute, pana cand se rumenesc. Marunteste-le apoi cu un cutit. Amesteca intr-un bol untul moale cu ambele tipuri de zahar, cardamomul si sarea. Adauga faina si amesteca bine. Cand s-a omogenizat, adauga nucile pecan.
Cum prepari blatul: Intr-un castron mare, amesteca faina cu zaharul, praful de copt si cu sarea. Intr-un bol, amesteca ouale cu laptele, untul moale si vanilia. Adauga totul peste amestecul de faina si omogenizeaza. Intr-o tava acoperita cu hartie de copt toarna aluatul si intinde-l cu o spatula. Pune deasupra amestecul de nuci pecan. Coace timp de aproximativ o ora.
Cum prepari glazura: Amesteca intr-un castron toate ingredientele pentru glazura. Rastoarn-o peste prajitura si las-o sa se raceasca.
Sursa foto principala: vanhoutte.com
- Pagina anterioara
- Pagina 1 din 2
- Urmatoarea pagina