Deserturi

#prajituri pentru cafea #prajituri simple # retete prajituri #prajituri #cafea

Prajituri uimitoare cu care sa iti savurezi cafeaua

Cafeaua fierbinte savurata dimineata "cere" de multe ori si un dulce. Tine loc de mic dejun, asa ca iata in continuare cateva retete de prajituri pe care le poti prepara pentru a le savura impreuna cu indispensabila bautura. Si nu e vorba despre fursecuri sau croissante.

Prajitura crocanta cu cardamom

Sursa foto: foodandwine.com

Ingrediente pentru crusta crocanta

  • 2 cani nuci pecan
  • 2 lingurite unt
  • 3/4 cana de zahar brun
  • 1/2 cana de zahar tos
  • 1/2 lingurita cardamom
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 si 2/3 cani faina

Ingrediente pentru blat

  • 3 cesti faina
  • 1 1/4 cani zahar
  • 1 1/2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 2 oua
  • 1 cana lapte
  • 2 lingurite unt
  • 2 lingurite extract de vanilie

Ingrediente pentru glazura

  • 1/2 ceasca zahar
  • 2 linguri unt
  • 2 lingurite de lapte
  • 1/2 lingurita extract de vanilie

Cum prepari crusta crocanta: Incalzeste cuptorul la 180 de grade. Pune nucile pecan la prajit pentru 8-10 minute, pana cand se rumenesc. Marunteste-le apoi cu un cutit. Amesteca intr-un bol untul moale cu ambele tipuri de zahar, cardamomul si sarea. Adauga faina si amesteca bine. Cand s-a omogenizat, adauga nucile pecan.

Cum prepari blatul: Intr-un castron mare, amesteca faina cu zaharul, praful de copt si cu sarea. Intr-un bol, amesteca ouale cu laptele, untul moale si vanilia. Adauga totul peste amestecul de faina si omogenizeaza. Intr-o tava acoperita cu hartie de copt toarna aluatul si intinde-l cu o spatula. Pune deasupra amestecul de nuci pecan. Coace timp de aproximativ o ora.

Cum prepari glazura: Amesteca intr-un castron toate ingredientele pentru glazura. Rastoarn-o peste prajitura si las-o sa se raceasca.

Sursa foto principala: vanhoutte.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului