Ingrediente pentru tarta cu capsuni si mascarpone
- 600 g capsuni
- 250 g margarina
- 400 g faina
- 4 linguri apa
- 4 linguri ulei
- 2 linguri otet
- 200 g frisca lichida
- 250 g mascarpone
- 1 lime
- esenta de vanilie
- 5 linguri zahar pudra
- sare
Cum se prepara tarta cu capsuni si mascarpone
Amesteca intr-un vas faina, margarina, uleiul, otetul si apa si adauga o jumatate de lingurita de sare. Framanta bine, apoi lasa aluatul la frigider jumatate de ora.
Intre timp, pregateste umplutura. Intr-un vas mai adanc, bate cu un mixer frisca pana cand se intareste, apoi adauga branza mascarpone si mai mixeaz-o putin. Adauga zeama de lime, vanilia si zaharul pudra si amesteca pana cand se omogenizeaza.
Aseaza aluatul intr-o tava pentru tarte si da-l la cuptor 10-15 minute, pana cand se coace si devine auriu. Apoi, pune umplutura si acopera intreaga suprafata cu jumatati de capsuni.
Cum se serveste tarta cu capsuni si mascarpone
Lasa tarta la frigider pentru jumatate de ora, iar cand o vei pune pe masa vei avea un desert racoritor si foarte aromat.
Sursa foto: dailymail.co.uk