Pricomigdalele pot fi delicioase alaturi de o cana cu cafea sau ceai, pentru un alint de dupa-amiaza sau de dimineata. De obicei pricomigdalele sunt facute cu migdale sau nuci, insa ele pot fi si facutecu cocos , avand astfel o aroma speciala.
Pentru o reteta de pricomigdale ai nevoie de:
- Doua albusuri de ou
- 1 1/2 cana de suc de nuca de cocos
- 1/4 de cana zahar granulat
- 3 linguri de cacao pudra
- 2 linguri de faina integrala
- 1 lingura de sirop de porumb
- 1 lingura de vanilie
- Un varf de sare
- Incalziti cuptorul la temperatura de 160 de grade Celsius.
- Intr-un bol, amestecati siropul de la nuca de cocos, zaharul, pudra de cacao, faina si sarea.
- Intr-un alt bol, amestecati siropul de porumb si vanilia.
- Amestecati cele doua creme obtinute pana obtineti un amestec omogen.
- Pregatiti tava, folosind hartie pentru copt. Utilizand o lingura (cupa) pentru luat inghetata asezati aproximativ 15 movile de crema de cocos la distanta de aproximativ 6 centimentri una de alta.
- Dati-le la cuptor si lasati-le sa se coaca pentru 15-20 de minute. Scoateti-le pe o farfurie si lasati-le sa se raceasca.
- Le puteti orna cu crema de ciocolata si servi pe post de fursec la ceai sau cafea.
Pofta buna!