Deserturi

#reteta #cocos #pricomigdale

Pricomigdale cu nuca de cocos

Pricomigdalele pot fi delicioase alaturi de o cana cu cafea sau ceai, pentru un alint de dupa-amiaza sau de dimineata. De obicei pricomigdalele sunt facute cu migdale sau nuci, insa ele pot fi si facutecu cocos , avand astfel o aroma speciala.

Pentru o reteta de pricomigdale ai nevoie de:

  • Doua albusuri de ou
  • 1 1/2 cana de suc de nuca de cocos
  • 1/4 de cana zahar granulat
  • 3 linguri de cacao pudra
  • 2 linguri de faina integrala
  • 1 lingura de sirop de porumb
  • 1 lingura de vanilie
  • Un varf de sare

  • Mod de preparare :

  • Incalziti cuptorul la temperatura de 160 de grade Celsius.
  • Intr-un bol, amestecati siropul de la nuca de cocos, zaharul, pudra de cacao, faina si sarea.
  • Intr-un alt bol, amestecati siropul de porumb si vanilia.
  • Amestecati cele doua creme obtinute pana obtineti un amestec omogen.
  • Pregatiti tava, folosind hartie pentru copt. Utilizand o lingura (cupa) pentru luat inghetata asezati aproximativ 15 movile de crema de cocos la distanta de aproximativ 6 centimentri una de alta.
  • Dati-le la cuptor si lasati-le sa se coaca pentru 15-20 de minute. Scoateti-le pe o farfurie si lasati-le sa se raceasca.
  • Le puteti orna cu crema de ciocolata si servi pe post de fursec la ceai sau cafea.

    Pofta buna!
  •   2009-11-10
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Laura Jigau

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii