Daca vrei sa iti impresionezi invitatii cu un desert apetisant, dar si foarte savuros, iti recomandam o reteta delicioasa de prune la gratar cu iaurt si fistic, care te va incanta. Chiar daca esti la dieta, poti savura linistita acest desert, deoarece contine foarte putine calorii.
Ingrediente pentru prunele la gratar cu iaurt si fistic:
- 1/2 ceasca de otet balsamic
- doua linguri de zahar
- 4 prune mari, taiate pe jumatate
- o cana de iaurt grecesc
- o lingura de miere
- 1/4 ceasca de fistic decojit
- cateva crengute de menta
- sare si piper
Cum se prepara prunele la gratar cu iaurt si fistic:
Intr-o cratita mare amesteca otetul cu 1/4 lingurita de sare si 1/2 lingurita de piper negru macinat. Lasa-le sa fiarba aproximativ 5 minute, pana cand scad la jumatate. Ia amestecul de pe foc si adauga in el si prunele.
Lasa prunele in acest amestec cateva minute, apoi pune-le pe gratar si rumeneste-le pentru 5-6 minute. Cat timp sunt pe foc, unge prunele din cand in cand cu amestecul de otet.
Imparte prunele in patru boluri de mica adancime si toarna peste ele iaurt, presara-le cu fistic si stropeste-le cu putina miere.
Cum se servesc prunele la gratar cu iaurt si fistic:
Prunele la gratar cu iaurt si fistic se servesc calde, decorate cu menta.
Sursa foto: goodhousekeeping.com