Deserturi

#martipan #zahar #migdale

Reteta de martipan facut la foc (II)

O modalitate de a face martipanul la foc este sa fierbi apa in care sa topesti zahar. Apoi combini cu restul ingredientelor, din care migdalele nu lipsesc.

Ingrediente pentru retetea de martipan
 

  • 450 grame zahar pudra
  • 170 grame migdale pudra
  • 40 grame zahar pudra
  • 1 albus de ou
  • 5 linguri de apa
  • ½ linguri de vanilie
  • un varf de crema tartar


Cum se prepara martipanul la foc


Daca vrei sa faci martipanul la foc, atunci trebuie sa fierbi apa cu zaharul pana cand acesta din urma s-a dizolvat.
In apa in care s-a topit zaharul se adauga crema tartar si se lasa sa fiarba pana cand temperatura ajunge la 116 grade Celsius. Se ia compozitia de pe foc si se amesteca. Apoi se adauga migdalele si extractul de vanilie. Se bate usor albusul si se toarna peste compozitie. Apoi intreaga compozitie se pune din nou pe aragaz, la foc mic. Se amesteca in ea cateva minute, pana cand se intareste.

Pe o suprafata plata, precum un fund de lemn mai mare sau o hartie de copt , se imprastie zahar pudra. Apoi se toarna compozitia si se framanta precum un aluat. Este bine sa ai mainile pudrate cu zahr pudra ca sa lucrezi mai usor. Compozitia ar trebui sa fie tare, dar si elastica si neteda. Martipanul se inveleste apoi in folie de plastic si se lasa sa se raceasca. Apoi se framata din nou, pentru a fi cat mai elastic si mai neted.
 

Cum se serveste martipanul facut la foc
 

Se serveste dupa ce a fost utilizat in diverse preparate pentru deserturi.
 

  •   2010-12-09
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii