Deserturi

#dovleac #alaut #scortisoara

Reteta de post: Melcisori cu dovleac

In perioada postului te poti rasfata cu cateva delicii dulci. Incearca melcisorii cu dovleac si scortisoara. Se prepara repede si sunt potriviti pentru zilele in care ai pofta de ceva dulce. In compozitia cu dovleac mai poti adauga dupa preferinta nuci sau migdale.
 

Ingrediente pentru melcisori cu dovleac
 

 

Cum se prepara melcisorii cu dovleac
 

Taie dovleacul in cubulete. Pune apoi dovleacul intr -o cratita, impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Lasa pe foc pana scade toata apa. Opreste focul si adauga scortisoara.

Pe o suprafata plana, intinde o foaie de aluat . Unge aluatul cu putin ulei. Presara putina scortisoara si adauga o parte din compozitia cu dovleac. Ruleaza apoi aluatul, pana capata forma unui sul.

Sulul obtinut aseaza-l in forma de melc , intr-o tava. Repeta procedura si cu restul de aluat si compozitie. Unge apoi melcii cu putin ulei. Da tava la cuptor, timp de 25 - 30 de minute.
 

Cum se servesc melcisorii cu dovleac
 

Melcisorii cu dovleac se servesc ca atare.

  •   2010-11-23
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii