Deserturi

#ricotta #nuca de cocos #ciocolata #branza #trufe #smantana #deserturi #retete sfantul nicolae #ciocolata alba

Reteta de Sfantul Nicolae: trufe de ciocolata cu nuca de cocos

Cui nu-i plac trufele de ciocolata? Mai ales daca sunt invelite in nuca de cocos? Acest desert este pe placul adultilor si copiilor si constituie un preparat deosebit, perfect pentru ocaziile speciale precum Sfantul Nicolae .
 

Ingrediente pentru trufe de ciocolata cu nuca de cocos, de Sfantul Nicolae
 

  • 100 gr + 50 gr fulgi nuca de cocos
  • 60 gr glazura de zahar
  • 100 gr branza ricotta
  • 16 migdale intregi
  • 70 gr ciocolata alba taiata
  • 3 linguri smantana.
     

Cum se prepara trufele de ciocolata cu nuca de cocos de Sfantul Nicolae
 

Amesteca 100 gr nuca de cocos cu zahar si branza ricotta. Framanta ca pe un aluat si apoi rupe in 16 bucati. Fa cate o bila din fiecare bucata, introducand cate o migdala intreaga in centrul fiecarei bile. Da trufele la frigider pentru 20 de minute.

Pune ciocolata alba la bain marie pentru a se topi. Adauga smantana in ea in timp ce se topeste. Prinde fiecare trufa (bila) pe un bat si scufund-o in ciocolata alba topita. Da apoi trufa prin fulgi de cocos. Tine trufele la frigider pana cand fulgii s-au prins bine de bila de ciocolata.
 

Cum se servesc trufele de ciocolata cu nuca de cocos de Sfantul Nicolae
 

Se servesc la temperatura camerei.


Sursa foto: allrecipes.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare