Covrigeii sunt o gustare indragita atat de adulti cat si de copii. Fa-i in casa pentru a alege chiar tu ingredientele folosite.
Ingrediente pentru covrigi
- 1 cana apa calda
- 1 1/2 lingurita sare
- 5 linguri zahar alb
- 3 cani faina pentru paine
- 2 1/4 lingurite drojdie
- 1 albus de ou
-
apa fiarta
Cum se prepara covrigii
Pune intr-un recipient inalt apa, 2 linguri de zahar, faina, drojdia si sarea si amesteca cu un mixer pentru a obtine aluatul. Acopera cu o carpa umeda si lasa aluatul sa creasca o ora.
Framanta bine aluatul si imparte-l in 6 parti egale. Formeaza apoi covrigii dintr-un cerc cu o gaura in mijloc. Poti lipi marginile cu putina apa. Da apoi covrigii cu faina, acopera-i cu o carpa si lasa-i sa creasca inca 15 minute.
Fierbe apa intr-o oala cu 3 linguri de zahar. Scufunda fiecare covrig in apa fiarta si intoarce-l dupa jumatate de minut. Lasa-l inca 30 de secunde, apoi scoate-l pe un prosop. Aseaza covrigii intr-o tava cu hartie de copt, unge-i cu albus de ou si da-i la cuptor 25 de minute la 210 grade Celsius.
Cum se servesc covrigii
Se pot servi cu ceai sau lapte cald.
Sursa foto: yumarama.com