Budinca de merisoare este un desert decadent, potrivit pentru ocaziile speciale. Gustul dulce-acrisor ii confera o savoare aparte. Aceasta budinca paote fi servita de Sfantul Valentin , cu frisca si fructe proaspete taiate.
Ingrediente pentru budinca de merisoare
- 250 grame zahar brun
- 2 galbenusuri
- 2 albusuri
- 150 grame smantana pentru frisca
- 10 grame extract de vanilie
- scortisoara
- nucsoara
- 350 grame merisoare
- 60 grame unt
- 200 grame faina
- 20 grame coaja rasa de portocala
- 5 grame praf de copt
- 2 grame bitartrat de potasiu
- sare.
Pentru topping:
- 300 grame zahar
- 150 ml suc de portocale
- 300 grame merisoare.
Cum se prepara budinca de merisoare
Intr-un bol, combina zaharul brun cu galbenusurile de ou. Adauga smantana pentru frisca, vanilia, scortisoara si nucsoara. Amesteca bine ingredientele.
Intr-un alt bol, amesteca faina cu coaja de portocala , praful de copt, un praf de bitartrat de potasiu si sarea. amesteca bine. Adauga apoi merisoarele. Amesteca pana cand merisoarele sunt bine incorporate in compozitie.
Adauga apoi compozitia cu zahar brun si galbenusuri. Amesteca bine. Incorporeaza si untul. Intr-un bol, bate albusurile pana obtii o spuma. Adauga peste albusuri restul de bitartrat de potasiu. Amesteca bine. Incorporeaza apoi albusurile in aluat.
Toarna aluatul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt. Da tava la cuptor pentru 50 de minute.
Intre timp, prepara toppingul. Intr-o cratita, pune la fiert sucul de portocale cu zaharul. Lasa pe foc pana da in clocot. Da apoi focul mic si mai lasa la fiert timp de 5 minute, pana cand zaharul se dizolva complet. Adauga apoi merisoarele si lasa la fiert timp de 10 minute .
Cand aluatul este gata, transfera-l in alta tava. Toarna apoi pe deasupra toppingul de merisoare. Da tava la cuptor pentru 10 minute. Cand este gata, scoate budinca de la cuptor si las-o sa se raceasca peste noapte.
Inainte de a servi, mai incalzeste budinca timp de 10 minute.
Cum se serveste budinca de merisoare
Budinca de merisoare se serveste calduta, cu putina frisca deasupra.