Deserturi

#retete de 1 martie #vin #scortisoara #vanilie #lichior #tarta #pere

Retete de 1 Martie: Tarta cu pere in alb si rosu

De martisor , pregateste o tarta delicioasa pentru intreaga familie. Cu pere, crema gustoasa de vanilie si zahar pudra , aceasta tarta este un deliciu dulce, potrivit pentru mesele festive. Pudreaza cu zahar si putina scortisoara si vei obtine un desert decadent.
 

Ingrediente pentru tarta cu pere in alb si rosu
 

  • 4 pere
  • o jumatate de lamaie
  • 500 ml vin alb
  • 500 ml vin rosu
  • 2 bete de scortisoara
  • 350 grame zahar
  • 1 pastaie de vanilie
  • 45 grame unt
  • 60 grame migdale macinate fin
  • 10 ml extract de vanilie
  • 3 galbenusuri
  • 375 grame aluat
  • zahar pudra pentru ornat.


Pentru crema:

 

Cum se prepara tarta cu pere in alb si rosu
 

Decojeste perele si punele in putina zeama de lamaie.

In doua cratite diferite toarna vinul alb si rosu. In fiecare tava aduga si cate un bat de scortisoara, 100 grame de zahar si jumatate din pastaia de vanilie. Lasa pe foc mic timp de 5 - 10 minute, pana cand zaharul se dizolva. Adauga apoi in fiecare cratita cate 2 pere taiate pe jumatate.

Lasa pe foc timp de 10 - 15 minute. Stinge apoi focul si lasa sa se raceasca in lichid.

Intr-un bol amesteca untul cu 55 grame zahar, migdalele macinate, extractul de vanilie si galbenusurile. Amesteca bine pana obtii o pasta omogena.

Intinde aluatul pe o suprafata pudrata cu faina. Aseaza apoi aluatul intr-o tava unsa cu putin unt. Rastoarna peste aluat compozitia cu migdale. Deasupra aseaza jumatatile de para, alternand bucatile albe si rosii.

Deasupra aseaza hartie de copt, pentru ca perele sa nu se arda prea tare. Da tava la cuptor timp de 30 de minute, pana cand aluatul devine auriu.

Intre timp, pregateste crema. Intr-o cratita pe foc combina crema de vanilie cu galbenusurile, zaharul si malaiul. Lasa pe foc pana cand crema se ingroasa. Adauga apoi lichiorul. Bate albusurile pana obtii o spuma.

Incorporeaza si spuma in crema de vanilie.
 

Cum se serveste tarta cu pere in alb si rosu
 

Taie tarta in felii, astfel incat fiecare felie sa contina si o jumatate de para. Deasupra toarn cateva lingurile de crema si pudreaza cu zahar.

  •   2011-02-24
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii