Prajiturelele rosii se prepara repede si sunt delicioase. Pentru aceste prajiturele poti folosi si alte culori. De asemenea, poti incerca si alte variante de creme, cu vanilie, ciocolata sau fructe. Le poti servi cu un pahar de vin alb.
Ingrediente pentru prajiturele rosii
- 150 grame faina
- 20 grame cacao
- 5 grame praf de copt
- 1 gram bicarbonat de sodiu
- 5 grame sare
- 50 grame unt
- 200 grame zahar
- 2 oua
- 10 grame smantana
- 20 ml otet
- 10 grame extract de vanilie
- 10 grame colorant alimentar rosu.
Pentru crema:
- 450 grame crema de branza
- 200 grame unt
- 10 grame extract de vanilie
- 800 grame zahar pudra
- 150 grame nuci pisate.
Cum se prepara prajiturelele rosii
Intr-un bol amesteca faina, cacaoa, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. In alt bol, amesteca untul cu zaharul pana obtii o crema pufoasa. Adauga pe rand ouale.
Incorporeaza apoi smantana, otetul, vanilia si colorantul alimentar. Amesteca bine.
Adauga apoi aceasta compozitie peste faina. Amesteca bine, pana se incorporeaza frumos.
Pe o tava uns cu unt si tapetata cu hartie de copt, aseaza cu o lingurita cercuri din aluat. Da tava la cuptor timp de 10 - 15 minute. Cand le scoti, lasa prajiturelele sa se raceasca complet.
Pentru crema, amesteca intr-un bol crema de branza cu untul si vanilia. Amesteca bine pana obtii o crema fina. Adauga treptat si zaharul, continuand sa amesteci. Poti folosi si un mixer. Amesteca totul bine pana cand zaharul se topeste.
Unge apoi prajiturile cu aceasta crema, formand un sandwich. Tavaleste apoi marginile prin nuca pisata.
Cum se servesc prajiturele rosii
Prajiturelele rosii se servesc ca atare.