Deserturi

#scortisoara #retete #deserturi #rulouri #rulou cu scortisoara

Rulouri cu scortisoara

Rulourile cu scortisoara sunt usor de preparat si foarte gustoase. Sunt ideale atat pentru micul dejun, cat si pentru gustarile dulci din timpul zilei.

Ingrediente pentru rulourile cu scortisoara


Pentru aluat:

600 grame faina
7 grame drojdie
240 ml lapte
75 grame unt
65 grame zhar alb
sare
3 oua.

Pentru umplutura:

160 grame zahar brun
35 grame faina
10 grame scortisoara
120 grame unt
120 grame stafide
smantana.

Cum se prepara rulourile cu scortisoara

Intr-un bol amesteca 300 grame faina cu drojdia . In alt bol amesteca laptele cu untul, zaharul si sarea. Adauga treptat compozitia cu lapte peste faina.

Adauga pe rand si ouale si amesteca bine. Adauga apoi si restul de faina si amesteca. Acopera aluatul si lasa la dopsit timp de 2 ore.

Intr-un bol amesteca zaharul brun, faina si scortisoara. Adauga si untul si amesteca bine. Ruleaza aluatul si unge cu compozitia de scortisoara. Presara si stafidele. Ruleaza si taie in rondele pe care le asezi intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Unge rulourile cu putina smantana si da tava la copt pentru 30 de minute. Inainte de a servi lasa sa se raceasca timp de 5 minute.

Cum se servesc rulourile cu scortisoara

Rulourile cu scortisoara se servesc ca atare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare