Rulourile cu scortisoara sunt usor de preparat si foarte gustoase. Sunt ideale atat pentru micul dejun, cat si pentru gustarile dulci din timpul zilei.

Ingrediente pentru rulourile cu scortisoara


Pentru aluat:

600 grame faina
7 grame drojdie
240 ml lapte
75 grame unt
65 grame zhar alb
sare
3 oua.

Pentru umplutura:

160 grame zahar brun
35 grame faina
10 grame scortisoara
120 grame unt
120 grame stafide
smantana.

Cum se prepara rulourile cu scortisoara

Intr-un bol amesteca 300 grame faina cu drojdia . In alt bol amesteca laptele cu untul, zaharul si sarea. Adauga treptat compozitia cu lapte peste faina.

Adauga pe rand si ouale si amesteca bine. Adauga apoi si restul de faina si amesteca. Acopera aluatul si lasa la dopsit timp de 2 ore.

Intr-un bol amesteca zaharul brun, faina si scortisoara. Adauga si untul si amesteca bine. Ruleaza aluatul si unge cu compozitia de scortisoara. Presara si stafidele. Ruleaza si taie in rondele pe care le asezi intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Unge rulourile cu putina smantana si da tava la copt pentru 30 de minute. Inainte de a servi lasa sa se raceasca timp de 5 minute.

Cum se servesc rulourile cu scortisoara

Rulourile cu scortisoara se servesc ca atare.
 

  •   2012-03-26
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.