Ingrediente pentru sarailii
- 300 ml miere
- 300 g zahar
- 800 ml apa
- 1 pachet de unt
- 700 g miez de nuca, migdale sau fistic
- 1 pachet foi de placinta
- scortisoara dupa gust
- un praf de sare
Cum se prepara sarailiile
Preincalzeste cuptorul la 180oC. Unge o tava nonaderenta cu unt.
Unge o foaie de placinta cu unt (fara sa te zgarcesti), adauga peste aceasta inca o foaie pe care sa o ungi cu unt si presara deaspura nuca macinata. Ruleaza foile si aduga rulourile in tava. Procedeaza la fel cu restul ingredientelor.
Dupa ce ai pus toate rulourile in tava unge-le cu untul ramas si taie-le la dimensiunea dorita.
Adauga tava la cuptor si lasa sarailiile sa se rumeneasca.
Intre timp prepara siropul. Pune intr-un vas apa, zaharul, scortisoara, mierea si un praf de sarea si fierbe totul pana cand siropul incepe sa se ingroase. Lasa-l apoi sa se raceasca.
Cand sarailiile s-au rumenit, scoate-le din cuptor si toarna siropul peste acestea. Trebuie sa ai suficient sirop astfel incat sarailiile sa pluteasca in el. Lasa-le sa se raceasca la temperatura camerei, apoi auga-le la frigider peste noapte.
Cum se servesc sarailiile
Inainte de a le servi poti presara peste acestea nuci, fistic sau midgale prajite si macinate, insa nesarate. Merg de minune alaturi de o limonada sau alaturi de cafea.
Sursa foto: melecotte.com