Deserturi

#zahar #lamaie #capsuni #unt #faina #vanilie #smantana #frisca #oua

Sarlota de capsuni

Sarlota de capsuni este un desert decadent, savuros si special. Il poti prepara cu mare succes pentru mesele festive. Necesita un timp mai mare de pregatire, insa rezultatul este pe masura. Sarlota se poate servi ata simpla, cat si ornata cu capsuni proaspete, frisca si inghetata de vanilie.
 

Ingrediente pentru sarlota de capsuni
 

Pentru piureul de capsuni:


Pentru pandispan :


Pentru crema de capsuni:

  • 180 grame piure de capsuni
  • 240 grame smantana pentru frisca
  • 7 grame gelatina.


Pentru asamblat:

 

Cum se prepara sarlota de capsuni
 

Pentru piureul de capsuni, pune capsunile intr-un bol si lasa-le 30 de minute, pana lasa suc. Cu ajutorul unui blender amesteca bine capsunile pana obtii un piure. Adauga zaharul peste piure si amesteca bine, pana se dizolva complet. Adauga si sucul de lamaie.

Pentru pandispan, cu ajutorul unui mixer amesteca ouale cu zaharul, pana obtii o compozitie consistenta. Adauga extractul de vanilie si amesteca bine.

In alt bol amesteca faina cu sarea. Adauga jumatate din faina peste compozitia cu oua. Amesteca incet cu o spatula. Adauga apoi restul de faina. Amesteca bine. Intr-un bol amesteca o jumatate de cana din aluat cu untul topit. Adauga apoi aceasta compozitie peste aluat. Amesteca si toarna imediat aluatul intr-o forma rotunda unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt.

Da tava la cuptorul incins pentru 25 - 30 minute. Scoate pandispanul si lasa-l sa se raceasca bine.

Pentru crema de capsuni, amesteca gelatina cu 50 grame din piureul de capsuni. Lasa gelatina sa se topeasca timp de 5 minute si da apoi la cuptorul cu microunde penru cateva minute, pana cand gelatina se topeste complet. Adauga apoi aceasta compozitie cu gelatina peste restul de piure de capsuni.

Cu ajutorul unui mixer amesteca smantana pesntru frisca. In frisca adauga piureul de capsuni si amesteca bine. Adauga si putin zahar.

Pentru a asambla sarlota, aseaza pandispanul intr-o forma rotunda. Deasupra pandispanului aseaza un sfert de cana cu piure de capsuni. Taie capsunile pe jumatate si aseaza in jurul pandispanului. Umple apoi centrul cu crema de capsuni. Acopera cu o folie de plastic si da la rece pentru 2 - 3 ore.
 

Cum se serveste sarlota cu capsuni
 

Cu cateva ore inainte de a servi sarlota, incalzeste gemul de caise intr-o cratita. Cu o pensula unge sarlota si mai da la rece pana servesti. Decoreaza apoi sarlota cu capsuni proaspete.

  •   2011-05-18
  •   2619 vizualizari
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cristian Verzea

Expertul Acasa.ro, Cristian Verzea

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cum sa vopsesti oua de Paste cu produse naturale

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare