Scones sunt niste prajiturele de inspiratie britanica, extrem de gustoase, care se pot servi la micul-dejun, alaturi de ceai sau cafea.

Ingrediente pentru scones

450 g faina

1 plic praf de copt

75 g unt

50 g zahar

2 oua

200 ml lapte

Cum se prepara scones

Pregateste un aluat din ouale mixate cu zahar, lapte, unt si faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Trebuie sa obtii un aluat omogen, pe care il intinzi sub forma de foaie.

Cu gura unui pahar, taie cerculete din aluat, pe care le pui la copt intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Pune scones la copt, la 220 de grade, circa 12 minute, pana ce prajiturelele devin aurii. Lasa scones la racit pe un gratar, dar acopera-le cu un prosop de bucatarie curat, ca sa devina moi.

Cum se servesc scones

Serveste scones taiate pe jumatate cu gem si crema de branza in mijloc.

Sursa foto: beckyshomebakedcakes.co.uk

  •   2012-05-31
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii