Ingrediente pentru sorbet cu Cabernet
- 2 cani mure (proapete sau congelate)
- 1 cana apa
- 1/2 cana zahar
- 3/4 cana Cabernet Sauvignon
- 2 lingurite zeama de lamaie
- 1 albus de ou
Cum se prepara sorbetul cu Cabernet
Cu ajutorul unu mixer bate albusul de ou pana obtii o spuma tare.
Adauga in blender murele, apa, zaharul, vinul si zeama de lamaie. Amesteca compozitia pana devine spumoasa. Pune compozitia obtinuta intr-un bol incapator si adauga albusul peste. Incorporeaza albusul cu ajutorul unei palete amestecand de jos in sus, altfel spuma se va lasa.
Adauga compozitia obtinuta intr-un bol pentru inghetata si las-o la congelator, pana ajunge la consistenta dorita.
Cum se serveste sorbet cu Cabernet
Cu ajutorul unei unei linguri pune sorbetul intr-o cupa de inghetata. Decoreaza cu mure si/sau cu frunze de menta.
Sursa foto: ericasweettooth.com