Strudelul de mere este un desert savuros, ideal pentru momentele in care ai pofta de ceva dulce. Pregatit cu stafide, vin dulce si mirodenii, strudelul cu mere va incanta intreaga familie.
Ingrediente pentru strudelul de mere
- 150 grame faina
- 1 galbenus
- 30 ml unt
- 100 ml apa rece
Pentru umplutura:
- 150 grame stafide
- 75 ml vin rosu dulce
- 1 kg mere
- sucul si coaja rasa de la o lamaie
- 125 grame unt
- 50 grame zahar brun
- 1 lingurita scortisoara
- 1 lingurita nucsoara
Cum se prepara strudelul de mere
Amesteca faina cu galbenusul, untul topit si apa rece. Framanta bine compozitia, pana obtii un aluat omogen. Inveleste-l in folie de plastic si pune-l in frigider pentru 30 de minute.
Inmoaie stafidele in vin timp de 20 de minute. Feliaza merele si stropeste-le cu zeama de lamaie.
Intinde aluatul intr-o foaie dreptunghiulara si lasa-l sa se odihneasca cinci minute.
Unge apoi aluatul cu unt topit, presara feliile de mere, stafidele, zaharul, condimentele si coaja de lamaie. Ruleaza aluatul si asaza-l in tava.
Introdu strudelul la cuptor pentru 45 de minute, pana cand aluatul devine auriu.
Cum se serveste strudelul de mere
Strudelul de mere se serveste cald, cu zahar pudra si inghetata de vanilie.
Sursa foto: desserts.wikia.com