Sufleul de ciocolata cu sos caramel este un desert fin si delicios, extrem pufos. Este potrivit pentru mese festive sau cine speciale.

Ingrediente pentru sufleul de ciocolata cu sos caramel


120 grame zahar
30 grame faina
30 grame cacao
sare
250 ml lapte
100 grame ciocolata neagra
5 ml extract de vanilie
1 galbenus
6 albusuri
sos caramel.

Cum se prepara sufleul de ciocolata cu sos caramel

Unge cu putin ulei 6 forme mici din ceramica si tapeteaza cu putin zahar. Intr-o cratita amesteca 100 grame zahar cu faina, cacaoa si sarea. Adauga treptat si laptele, amestecand continuu. Lasa pe foc pana da in clocot. Mai lasa apoi pe foc catva minute pana se intareste putin.

Adauga ciocolata si amesteca pana obtii o crema fina. Transfera intr-un bol si lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Adauga vanilia si galbenusul.

Cu un mixer bate bine albusurile pana obtii o bezea. Incorporeaza incet in amestecul cu ciocolata si toarna in formele pregatite. Aseaza formele intr-o tava si da la cuptor pentru 40 - 50 de minute.

Cand sunt gata, le scoti, le lasi sa se raceasca putin si le ornezi cu sos caramel.

Cum serveste sufleul de ciocolata cu sos caramel

Sufleul de ciocolata cu sos caramel se servesc ca atare.
 

  •   2012-04-26
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.