Deserturi

#amaretto #retete #deserturi # tarte # tarta amaretto

Tarta Amaretto

Tarta Amaretto este un desert decadent, ideal pentru evenimentele festive. Este foarte gustoasa si aromata si are un aspect elegant. Se serveste cu migdale si ciocolata topita. O mai poti servi cu smantana dulce.

Ingrediente pentru tarta Amaretto

300 grame biscuiti de cacao

120 grame unt topit

250 ml lapte

200 grame bezele albe

30 ml cafea

20 ml lichior amaretto

150 ml smantana

fulgi de migdale

ciocolata topita.

Cum se prepara tarta Amaretto

Incinge cuptorul la 170 de grade. Unge cu unt o tava pentru tarta. Intr-un bol faramiteaza biscuitii si amesteca cu untul topit. Amesteca bine, pana obtii o pasta. Preseaza pasta pe fundul tavii si da la cuptor pentru 10 minute. Lasa sa se raceasca.

Intr-o cratita pe foc amesteca laptele cu bezele pana cand acestea se topesc. Adauga cafeaua si lichiorul si amesteca bine. Lasa sa se raceasca complet.

Intr-un bol amesteca bine smantana si incorporeaza in compozita cu lapte. Toarna compozitia in tava si da la rece pentru 3 - 4 ore sau peste noapte.

Cum se serveste tarta Amaretto

Tarta Amaretto se serveste cu fulgi de migdale si ciocolata topita pe deasupra.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului