Tarta Amaretto este un desert decadent, ideal pentru evenimentele festive. Este foarte gustoasa si aromata si are un aspect elegant. Se serveste cu migdale si ciocolata topita. O mai poti servi cu smantana dulce.
Ingrediente pentru tarta Amaretto
300 grame biscuiti de cacao
120 grame unt topit
250 ml lapte
200 grame bezele albe
30 ml cafea
20 ml lichior amaretto
150 ml smantana
fulgi de migdale
ciocolata topita.
Cum se prepara tarta Amaretto
Incinge cuptorul la 170 de grade. Unge cu unt o tava pentru tarta. Intr-un bol faramiteaza biscuitii si amesteca cu untul topit. Amesteca bine, pana obtii o pasta. Preseaza pasta pe fundul tavii si da la cuptor pentru 10 minute. Lasa sa se raceasca.
Intr-o cratita pe foc amesteca laptele cu bezele pana cand acestea se topesc. Adauga cafeaua si lichiorul si amesteca bine. Lasa sa se raceasca complet.
Intr-un bol amesteca bine smantana si incorporeaza in compozita cu lapte. Toarna compozitia in tava si da la rece pentru 3 - 4 ore sau peste noapte.
Cum se serveste tarta Amaretto
Tarta Amaretto se serveste cu fulgi de migdale si ciocolata topita pe deasupra.