Tarta Amaretto este un desert decadent, ideal pentru evenimentele festive. Este foarte gustoasa si aromata si are un aspect elegant. Se serveste cu migdale si ciocolata topita. O mai poti servi cu smantana dulce.

Ingrediente pentru tarta Amaretto

300 grame biscuiti de cacao

120 grame unt topit

250 ml lapte

200 grame bezele albe

30 ml cafea

20 ml lichior amaretto

150 ml smantana

fulgi de migdale

ciocolata topita.

Cum se prepara tarta Amaretto

Incinge cuptorul la 170 de grade. Unge cu unt o tava pentru tarta. Intr-un bol faramiteaza biscuitii si amesteca cu untul topit. Amesteca bine, pana obtii o pasta. Preseaza pasta pe fundul tavii si da la cuptor pentru 10 minute. Lasa sa se raceasca.

Intr-o cratita pe foc amesteca laptele cu bezele pana cand acestea se topesc. Adauga cafeaua si lichiorul si amesteca bine. Lasa sa se raceasca complet.

Intr-un bol amesteca bine smantana si incorporeaza in compozita cu lapte. Toarna compozitia in tava si da la rece pentru 3 - 4 ore sau peste noapte.

Cum se serveste tarta Amaretto

Tarta Amaretto se serveste cu fulgi de migdale si ciocolata topita pe deasupra.
 

  •   2012-03-01
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii