Tarta crumble cu rubarba si capsuni reprezinta unul din deserturile ce nu trebuie ratate in aceasta vara.
Ingrediente pentru tarta crumble cu rubarba si capsuni
Aluat
100 g unt
100 g zahar pudra
1 ou
230 g faina
1 praf de sare
Umplutura
3 fire rubarba
200 g capsuni
2 linguri amidon
1 ou
100 g zahar tos
1 plic zahar vanilat
Pasta crocanta
25 g zahar
25 g zahar brun
40 g faina
25 g unt
50 g seminte de pin
Cum se prepara tarta crumble cu rubarba si capsuni
Framanta mai intai un aluat de tarta, din ingredientele mentionate. Infasoara aluatul intr-o folie alimentara si lasa-l la rece minim 30 de minute.
Intre timp, pregateste umplutura. Curata rubarba si tai-o rondele, spala capsunile si taie-le in jumatati. Amesteca bine aceste ingrediente, adauga apoi zaharul, zaharul vanilat, oul si amidonul si omogenizeaza compozitia.
Pentru pasta crocanta, trebuie sa framanti cu furculita toate ingredinetele, pana obtii un aluat usor nisipos.
Intinde foaia de aluat, pune-o intr-o tava de tarta si da-o la copt, pana devine aurie, circa 20 de minute.
Toarna umplutura in tarta, apoi faramiteaza deasupra aluatul crocant si semintele de pin.
Baga tarta la cuptor, inca 25 de minute, pana se incheaga compozitia.
Cum se serveste tarta crocanta cu rubarba si capsuni
Serveste tarta dupa ce s-a racit bine.
#retete #capsuni #deserturi # tarte #tarta cu capsuni #tarta crocanta cu rubarba si capsuni
Tarta crumble cu rubarba si capsuni
Tarta crumble cu rubarba si capsuni Tarta crumble cu rubarba si capsuni reprezinta unul din deserturile ce nu trebuie ratate in aceasta vara.- 2012-06-12 2012-06-12
Articole din deserturi
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului
Sase jocuri educative de interior pentru iarna