Tarta cu ciocolata este un desert decadent, potrivit pentru mesele festive. Se prepara destul de repede, insa necesita mai mult timp de inghetare . Restultatul este insa spectaculos.


Ingrediente pentru tarta cu ciocolata Mississippi

  • 500 grame inghetata de cafea;
  • 50 grame alune;
  • 500 grame inghetata de ciocolata.

Pentru crusta de ciocolata:

  • 5 grame unt;
  • 170 grame faina;
  • 30 grame cacao;
  • 85 grame zahar brun.

Pentru sos:

  • 150 grame ciocolata neagra ;
  • 140 grame smantana;
  • 30 grame miere;
  • 10 ml extract de vanilie;
  • 180 grame zahar pudra.


Cum se prepara tarta cu ciocolata


Pentru sos, amesteca pe foc ciocolata cu smantana si mierea pana cand ciocolata se topeste. Adauga vanilia si zaharul pudra. Lasa sa se raceasca.

Intr-un bol amesteca untul, faina, cacaoa si zaharul brun. Preseaza acest aluat faramicios pe fundul unei tavi rotunde. Da la cuptor pentru 10 minute.

Apoi, toarna peste crusta jumatate din sosul de ciocolata. Apoi adauga inghetata de cafea. Acopera si da la rece pentru o ora.

Presara deasupra alunele, peste alune adauga inghetata de ciocolata si mai da la rece pentru o ora. Peste inghetata toarna restul de sos de ciocolata si mai da la rece pentru o ora.


Cum se serveste tarta cu ciocolata Mississippi


Tarta cu ciocolata se serveste rece, feliata, cu smantana dulce.

  •   2012-01-31
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.