Tarta cu ciocolata si nuci este un desert rafinat, ideal pentru mesele festive. Nu este greu de preparat, insa rezultatul este deosebit. Se serveste cu frisca sau inghetata de vanilie.

Ingrediente pentru tarta cu ciocolata si nuci

Pentru aluat:


175 grame faina
sare
20 grame zahar
115 grame unt
60 ml apa rece.

Pentru umplutura:

3 oua
150 grame zahar brun
200 grame sirop de artar
5 ml extract de vanilie
sare
30 grame unt
20 ml whisky
200 grame nuci prajite si tocate
150 grame ciocolata.

Cum se prepara tarta cu ciocolata si nuci

Pentru aluat, amesteca faina cu sarea si zaharul. Adauga untul si amesteca pana cand untul este aproape incorporat. Adauga apa rece si amesteca pana obtii un aluat. Inveleste aluatul in folie si da la rece pentru 30 de minute.

Ruleaza apoi aluatul si aseaza intr-o tava pe care o dai la rece.

Intr-un bol amesteca ouale, zaharul brun, siropul, vanilia, sarea, untul si alcoolul. Incorporeaza apoi si nucile si ciocolata si amesteca bine. Toarna compozitia in tava si da la cuptorul incins pentru 40 - 45 de minute.

Cum se serveste tarta cu ciocolata si nuci

Tarta cu ciocolata si nuci se serveste ca atare. O mai poti servi si cu o cupa de inghetata de vanilie.
 

  •   2012-04-13
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.