Tarta cu citrice este potrivita pentru masa festiva de Paste. Alaturi de pasca si cozonac, aceasta tarta va completa meniul de sarbatoare. Se serveste cu frisdca, felii de portocala si lamaie, dar si cu un pahar de vin alb.
Ingrediente pentru tarta cu citrice
- 100 grame biscuiti digestivi
- 50 grame unt, topit
- 20 grame zahar brun
-
scortisoara
- 400 ml lapte condensat
- 70 ml suc de portocale
- 50 ml suc de lamaie
- 2 oua
- 200 grame frisca
- 30 grame zahar alb
- menta, feliie de portocala si lamaie pentru ornat.
Cum se prepara tarta cu citrice
Intr-un bol amesteca biscuitii digestivi zdrobiti cu untul, zaharul brun si scortisoara. Tapeteaza o forma de tarta cu acest aluat.
Intr-un bol amesteca laptele condensat cu sucul de portocala, sucul de lamaie si galbenusurile. Amesteca bine.
Cu un mixer bate bine albusurile pana obtii o spuma. Adauga albusul in compozitia cu lapte condensat. Amesteca bine.
Toarna apoi aceasta crema in forma de tarta, peste aluat.
Da tava la cuptorul incins pentru 30 de minute. Cand este gata, scoate tarta de la cuptor si las-o sa se raceasca timp de 4 ore sau peste noapte.
Intr-un bol amesteca frisca cu zaharul alb.
Cum se serveste tarta cu citrice
Tarta cu citrice se serveste ornata cu frisca, menta, felii de portocala si lamaie.