Deserturi

#tarta #dovleac #rom #ciocolata

Tarta cu dovleac, rom si ciocolata amaruie

Tarta cu dovleac , rom si ciocolata amaruie este o adevarata delicatesa. Se prepara usor, insa rezultatul este surprinzator. Este o alegere potrivita pentru momentele cand ai multi invitati.
 

Ingrediente pentru tarta cu dovleac, rom si ciocolata amaruie
 

  • aluat
  • 400 grame dovleac
  • 250 grame zahar
  • 50 grame unt
  • 50 ml rom
  • 250 ciocolata neagra .

 

Cum se prepara tarta cu dovleac, rom si ciocolata amaruie
 

Unge o tava cu unt. Intinde aluatul in tava. Tapeteaza cu hartie de copt si boabe de fasole. Da aluatul la cuptor timp de 5 minute. Scoate aluatul si indeparteaza boabele de fasole si foaia de copt.

Pune dovleacul la copt intr-o tava, timp de 20 - 30 de minute. Intr-o cratita, pune pe foc zaharul. Amesteca continuu pana se topeste. Aauga dovleacul si amesteca bine.

Adauga in compozitie untul si romul. Continua sa amesteci pana cand toate ingredientele sunt bine incorporate.

Toarna compozitia peste aluat. Adauga peste dovleac si ciocolata neagra. Da tava la cuptor, timp de 10 - 15 minute.
 

Cum se serveste tarta cu dovleac, rom si ciocolata amaruie
 

Tarta cu dovleac, rom si ciocolata amaruie se serveste calda.

  •   2010-10-26
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.