Dupa mancarurile destul de grele si consistente consumate la masa de Paste ai nevoie de un preparat mai usor si racoritor. Iti propunem o tarta cu fructe delicioasa, care are un blat crocant si o crema fina de vanilie.


Ingrediente pentru tarta cu fructe:

100 g unt
200 g faina
1 galbenus
2 linguri zahar pudra
50 ml apa
650 ml lapte
3 oua
1 galbenus pentru crema
80 g zahar fin
1 pastaie de vanilie
40 g amidon


Cum se prepara tarta cu fructe:

Amesteca faina cernuta cu untul, zaharul pudra si galbenusul pana obtii un aluat omogen. Formeaza din aluat o bila si pune-l la frigider 20 de minute. Pune laptele la fiert intr-o craticioara impreuna cu vanilia, la foc potrivit pentru 10 minute.

Intinde aluatul intr-un strat mai gros si pune-l la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pentru 15 minute. Bate ouale si galbenusul impreuna cu zaharul si dizolva amidonul cu o lingura din laptele cu vanilie si amesteca-le. Toarna crema peste aluat si pune-l inapoi la cuptor pentru 40 de minute. La final orneaza cu fructele care iti plac, precum struguri, piersici, kiwi, ananas sau capsuni.


Cum se serveste tarta cu fructe:

Iti recomandam sa servesti tarta cu fructe serveste rece, cu frisca, alaturi de o limonada sau un fresh de portocale.

Sursa foto: www.cookingwithfriendsclub.com
 

  •   2013-05-03
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Ana Ionescu

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii