Tarta cu iaurt este foarte gustoasa si se poate pastra mai multe zile.

Ingrediente pentru tarta cu iaurt, miere si fructe

Pentru aluat

250 g faina alba

150 g unt

1 ou

2 linguri zahar

Pentru umplutura

2 oua

150 g miere

100 g stafide

200 g iaurt gras

200 g piure de fructe (mre, pere, caise)

1/2 lingurita scortisoara pudra

Pentru decor

zahar pudra

Cum se prepara tarta cu iaurt, miere si fructe

Amesteca faina, oul si zaharul, apoi framanta repede un aluat neted si omogen. Lasa aluatul sa se odihneasca in frigider, minim 30 de minute.

Bate galbenusurile de la cele doua oua cu mixerul, adauga iaurtul, piureul de fructe, mierea, scortisoara si stafidele hidratate in apa calduta. Bate albusurile spuma si incorporeaza-le in compozitie, amestecand de jos in sus.

Imbraca forma de tarta cu o foaie formata din jumatate din aluat, apoi intide umplutura de iaurt. Intinde din aluatul ramas o alta foaie, acopera tarta si lipeste-i foile.

Coace tarta circa 50 de minute, la 180 de grade.

Cum se serveste tarta cu iaurt, miere si fructe

Serveste tarta rece, pudrata cu zahar.

Foto : salad-in-a-jar.com

  •   2012-05-18
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii