Tarta cu mere si smochine este o prajitura rafinata si gustoasa. Combinatia de arome si gusturi este speciala. Se serveste simpla, cu zahar pudra si migdale pe deasupra. O mai poti servi si cu o cupa de inghetata de vanilie.
Ingrediente pentru tarta cu mere si smochine
- 300 grame smochine proaspete
- 150 ml suc de mere
- 150 grame zahar
- 100 grame unt topit
- aluat pentru prajituri
- 4 mere mari
- 100 grame iaurt
- 1 ou batut
- 50 grame migdale prajite
- zahar pudra.
Cum se prepara tarta cu mere si smochine
Curata smochinele de orice urma de codite sau impuritati . Intr-o tigaie, amesteca smochinele cu untul topit. Lasa-le sa se patrunda timp de cateva minute. Adauga apoi si sucul de mere si zaharul. Lasa toate ingredientele pe foc timp de 20 - 30 de minute pana se inmoaie bine. Cand s-au inmuiat transfera compozitia intr-un blender si mixeaza pana obtii o pasta moale.
Unge o tava pentru tarte cu putin unt. Aseaza aluatul si unge-l cu putin unt topit. Adauga compozitia de smochine.
Preincalzeste cuptorul la 200 de grade.
Intre timp, curata merele de coaja si taie-le in cuburi. Aranjeaza bucatile de mere peste compozitia de smochine si presara pe deasupra zaharul. Da tava la copt, timp de 40 de minute.
Intr-un bol, amesteca iaurtul cu ouale. Dupa ce au trecut cele 40 de minute, scoate tarta si toarna peste mere compoztia cu iaurt. Mai da apoi tarta la cuptor, timp de 15 - 20 de minute.
Cand este gata, scoate tava din cuptor si las-o sa se raceasca. Presara pe deasupra migdalele prajite si zaharul pudra.
Cum se serveste tarta cu mere si smochine
Tarta cu mere si smochine se serveste ca atare.