Deserturi

#tarta #smochine #mere #aluat #migdale

Tarta cu mere si smochine

Tarta cu mere si smochine este o prajitura rafinata si gustoasa. Combinatia de arome si gusturi este speciala. Se serveste simpla, cu zahar pudra si migdale pe deasupra. O mai poti servi si cu o cupa de inghetata de vanilie.
 

Ingrediente pentru tarta cu mere si smochine
 

  • 300 grame smochine proaspete
  • 150 ml suc de mere
  • 150 grame zahar
  • 100 grame unt topit
  • aluat pentru prajituri
  • 4 mere mari
  • 100 grame iaurt
  • 1 ou batut
  • 50 grame migdale prajite
  • zahar pudra.


Cum se prepara tarta cu mere si smochine
 

Curata smochinele de orice urma de codite sau impuritati . Intr-o tigaie, amesteca smochinele cu untul topit. Lasa-le sa se patrunda timp de cateva minute. Adauga apoi si sucul de mere si zaharul. Lasa toate ingredientele pe foc timp de 20 - 30 de minute pana se inmoaie bine. Cand s-au inmuiat transfera compozitia intr-un blender si mixeaza pana obtii o pasta moale.

Unge o tava pentru tarte cu putin unt. Aseaza aluatul si unge-l cu putin unt topit. Adauga compozitia de smochine.

Preincalzeste cuptorul la 200 de grade.

Intre timp, curata merele de coaja si taie-le in cuburi. Aranjeaza bucatile de mere peste compozitia de smochine si presara pe deasupra zaharul. Da tava la copt, timp de 40 de minute.

Intr-un bol, amesteca iaurtul cu ouale. Dupa ce au trecut cele 40 de minute, scoate tarta si toarna peste mere compoztia cu iaurt. Mai da apoi tarta la cuptor, timp de 15 - 20 de minute.

Cand este gata, scoate tava din cuptor si las-o sa se raceasca. Presara pe deasupra migdalele prajite si zaharul pudra.
 

Cum se serveste tarta cu mere si smochine
 

Tarta cu mere si smochine se serveste ca atare.

  •   2010-09-29
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii