Tarta cu pere si migdale este un desert gustos, savuros si foarte aromat. Este usor de preparat si este ideal pentru mesele festive. Se poate servi cu o cupa de inghetata de vanilie.

Ingrediente pentru tarta cu pere si migdale


170 grame pasta de migdale
20 grame zahar
20 grame faina
85 grame unt
1 ou
1 albus
5 ml extract de migdale
10 ml rom
2 pere fierte
aluat de tarta.

Cum se prepara tarta cu pere si migdale

Incinge cuptorul la 180 de grade. Aseaza aluatul intr-o tava. Intr-un bol amesteca pasta de migdale cu zaharul si faina, pana obtii o crema fina. Adauga treptat si untul si amesteca bine.

Adauga apoi oul, albusul, extractul de migdale si romul. Toarna compozitia peste aluatul din tava. Taie perele in felii si aseaza-le peste crema cu migdale.

Da tava la cuptor pentru 45 de minute. Inainte de a servi lasa sa se raceasca 10 minute.

Cum se serveste tarta cu pere si migdale

Tarta cu pere si migdale se serveste ca atare.
 

  •   2012-04-09
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii