Tarta cu portocale rosii si sos de caramel este un desert decadent, potrivit pentru ocaziile festive sau pentru momentele cand ai pofta de ceva dulce.

Ingrediente pentru tarta cu portocale rosii si sos de caramel


130 grame faina
50 grame zahar
praf de copt
sare
100 grame unt
30 ml apa rece
8 portocale rosii
1 galbenus amestecat cu 2 linguri de apa.

Cum se prepara tarta cu portocale rosii si sos de caramel

Cu un mixer amesteca faina cu doua linguri de zahar, praful de copt si sarea. Adauga untul si amesteca in continuare. Incorporeaza si apa rece.

Inveleste aluatul in folie de plastic si da la rece pentru 30 de minute. Ruleaza apoi aluatul si asaza-l intr-o tava. Da tava la rece pentru 15 minute.

Decojeste portocalele si indeparteaza toate partile amare si semintele. Feliaza portocalele si scurge-le de suc. Aseaza apoi feliile de portocala peste aluat. Presara doua linguri de zahar si putin unt.

Unge tarta cu galbenus si adauga restul de felii de portocala si presara zahar. Da tarta la rece peste noapte. Da apoi tarta la cuptor pentru o ora si 15 minute.

Cum se serveste tarta cu portocale rosii si sos de caramel

Tarta cu portocale rosii se serveste cu sos caramel sau dulce de leche.

  •   2012-03-27
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii