Tarta cu prune si gem este delicioasa calda, in sezonul rece. Se prepara rapid si este foarte aromata. Se poate servi simpla sau cu smantana. Deasupra mai poti presara si un amestec din zahar pudra si scortisoara.


Ingrediente pentru tarta cu prune si gem

 

  • aluat
  • 1 kg prune taiate pe jumatate
  • 110 grame zahar
  • 10 grame amidon
  • 10 ml suc de portocale
  • 50 grame gem


Cum se prepara tarta cu prune si gem


Intr-o tava rotunda intinde aluatul si da la rece. Intr-un bol amesteca prunele cu zaharul, amidonul si sucul de portocale.

Unge aluatul cu gemul. Deasupra toarna amestecul cu prune. Da tava la cuptor si lasa timp de 40 de minute.

Cand este gata, lasa tarta sa se raceasca timp de 10 minute, inainte de a servi.


Cum se serveste tarta cu prune si gem


Tarta cu prune si gem se serveste ca atare.

 

  •   2012-10-08
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii