Tarta cu prune si migdale este un desert decadent, cu o aroma aparte. Combinatia de migdale crocante si prunele zemoase este speciala. Poti servi aceasta tarta atat simpla, cat si cu o cupa de inghetata de vanilie.
 

Ingrediente pentru tarta cu prune si migdale
 

  • 350 grame migdale
  • 300 grame unt
  • 300 grame zahar
  • 3 oua
  • 100 grame fistic
  • 500 grame aluat
  • 10 prune
  • 50 grame zahar vanilat .

 

Cum se prepara tarta cu prune si migdale
 

Unge o tava pentru tarta cu putin unt.

Cu ajutorul unui mixer , piseaza migdalele pana obtii o pudra. Pune apoi pudra de migdale intr-un bol. Amesteca untul cu zaharul pana obtii o pasta cremoasa. Adauga amestecul de unt peste migdale si amesteca bine. Adauga peste compozitie si ouale batute. Amesteca totul foarte bine.

Adauga si fisticul si amesteca din nou bine. Da apoi compozitia la frigider timp de cateva minute.

Intinde aluatul in tava de copt. Toarna compozitia de migdale peste aluat.

Amesteca prunele cu zaharul vanilat si toarna compozitia peste mixtura din tava. Da tava la cuptor timp de 60 de minute. Cand este gata, scoate tarta din cuptor si lasa-o sa se raceasca inainte de a o servi.
 

Cum se serveste tarta cu prune si migdale


Tarta cu prune si migdale se serveste ca atare. O poti asezona si cu o cupa de inghetata sau putin smantana dulce.

  •   2010-09-29
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii