Tarta cu smochine este un desert decadent, cu aspect atragator si un miros imbietor. Este ideala pentru petrecerile de toamna, cu multi prieteni, la un pahar de vin alb sec.


Ingrediente pentru tarta cu smochine

 

  • aluat pentru tarta
  • 600 grame smochine taiate in sferturi
  • 50 grame gem de portocale
  • 20 grame zahar brun


Cum se prepara tarta cu smochine


Incinge cuptorul la 175 de grade. Intinde aluatul intr-o tava unsa cu putin unt si tapetata cu hartie de copt. Unge aluatul cu gemul de portocale. Aranjeaza apoi smochinele si acoepra marginile tartei cu aluat.

Unge aluatul de pe margini cu putin gem de portocale. Pe deasupra presara zaharul brun. Da apoi tava la cuptor pentru 50 - 60 de minute, pana cand aluatul capata o culoare aurie si fructele fierb.

Scoate tava de la cuptor si lasa sa se raceasca timp de 30 de minute inainte de a servi.


Cum se serveste tarta cu smochine


Tarta cu smochine se serveste ca atare. O mai poti servi si cu un amestec din smantana grasa, zahar si vanilie.

 

  •   2012-10-10
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii