Tarta cu zmeura este un desert potrivit pentru momentele cand ai invitati. Este o prajitura usoara si fina, cu o aroma aparte. O poti servi atat simpla, cat si cu zmeura proaspata si o cupa de inghetata de vanilie.
 

Ingrediente pentru tarta cu zmeura
 

  • 125 grame faina
  • 160 grame zahar
  • un praf de sare
  • 60 grame unt
  • 1 galbenus
  • 10 ml suc de lamaie
  • 30 grame amidon
  • 250 grame zmeura.
     

Cum se prepara tarta cu zmeura
 

Intr-un bol amesteca faina, zaharul si un praf de sare. Adauga apoi untul taiat cuburi foarte mici. Amesteca bine.

Intr-un alt bol amesteca galbenusul cu sucul de lamaie si o lingura de apa. Adauga peste faina.

Amesteca bine aluatul. Preseaza apoi aluatul intr-o tava de tarta unsa cu unt.

Da aluatul la rece cat timp pregatesti umplutura.

Intr-o cratita, amesteca putina apa cu amidon. Amesteca pana obtii o pasta fina. Adauga zaharul si amesteca.

Adauga apoi zmeura si lasa pe foc 10 - 15 minute, amestecand continuu, pana sosul se ingroasa.

Lasa sa se raceasca. Toarna peste alaut . Da la cuptorul incins pentru 30 de minute.

Inainte de a servi, lasa sa se raceasca timp de 15 minute. Poti orna tarta cu zmeura proaspata.
 

Cum se serveste tarta cu zmeura
 

Tarta cu zmeura se serveste ca atare.

  •   2011-06-27
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.