Tarta de ciocolata cu smantana si fructe de padure este un esert decadent, ideal pentru evenimentele speciale. Se prepara rapid si este delicioasa. O poti servi si cu inghetata.

Ingrediente pentru tarta de ciocolata cu smantana si fructe de padure


aluat
150 grame ciocolata neagra
2 albusuri
100 grame zahar brun
150 ml smantana
20 ml coniac.

Pentru servit:

300 ml smantana
500 grame fructe de padure
zahar pudra.

Cum se prepara tarta de ciocolata cu smantana si fructe de padure

Intinde aluatul intr-o forma de tarta. Da la rece pentru 20 de minute. Incinge cuptorul la 180 de grade si da aluatul la cuptor pentur 10 minute.

La bain marie topeste ciocolata. Intr-un bol separat amesteca albusurile cu zaharul pana obtii o bezea. In alt bol amesteca bine smantana. Adauga apoi ciocolata peste smantana si amesteca bine. Toarna aceasta compozitie peste bezea.

Toarna crema peste aluat si lasa sa se raceasca complet. Da apoi la rece pentru o ora.

Pentru a servi, amesteca smantana. Aseaza cate o cupa de smantana pe fiecare felie de tarta. Adauga fructele de padure si pudreaza cu zahar.

Cum se serveste tarta de ciocolata cu smantana si fructe de padure

Tarta de ciocolata cu smantana si fructe de padure se serveste ca atare.
 

  •   2012-07-16
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.