Deserturi

#retete tarta #retete pere #desert #tarta

Tarta de pere cu sos de ciocolata

Tarta de pere cu sos de ciocolata se prepara rapid si este ideal pentru momentele in care ai musafiri neasteptati. Este gustoasa si aromata, potrivita pentru zilele de toamna.


Ingrediente pentru tarta de pere cu sos de ciocolata

 

  • aluat pentru tarta
  • 5 pere
  • 20 grame unt topit
  • 1 ou batut
  • 50 grame gem de caise


Pentru sos:

  • 150 ml smantana
  • 50 grame unt
  • 75 grame ciocolata neagra tocata


Cum se prepara tarta de pere cu sos de ciocolata


Incinge cuptorul la 200 de grade. Intinde aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Da la frigider pentru cateva minute.

Taie perele pe jumatate, indeparteaza semintele si apoi feliaza. Aseaza apoi feliile de pere peste aluat, unge cu unt si oul batut. Da tava la cuptor pentru 30 de minute. Intr-o cratita, incalzeste gemul si cand scoti tarta din cuptor unge-o cu gemul cald.

Pentru sos, la baie marina incalzeste si amesteca toate ingredientele pana cand obtii un sos catifelat. Toarna apoi peste tarta.


Cum se serveste tarta de pere cu sos de ciocolata


Tarta de pere cu sos de ciocolata se serveste ca atare.
 

  •   2012-10-11
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii