Deserturi

#smochine #tarta #fructe #fructe exotice

Tarta de smochine

O prajitura deosebita, cu care sa-ti uimesti musafii, este tarta cu smochine . Dureaza cam 20 de minute sa o faci si va fi gata intr-o ora.


Ingrediente pentru tarta de smochine
 

  • 8 smochine proaspete
  • 1 cana alune decojite si prajite
  • 2 linguri faina
  • ½ cana zahar pudra
  • 1 ou
  • 1 albus de ou
  • 2 linguri unt nesarat, topit si racit
  • 1 lingura brandy
  • 2 linguri coaja rasa de lamaie
  • ulei

 


Cum se prepara tarta de smochine

 


Incalzeste cuptorul la 210 grade Celsius.

Ia 8 dintre smochine si taiele bucatele (3/4).

Ia blenderul si mixeaza alunele pana cand acestea devin foarte fine.

Ia jumatate de cana de zahar si pune faina si amesteca-le. Adauga alunele si amesteca-le si pe ele. Pune apoi albusul de ou, untul, brandy-ul si coaja de lamaie. Amesteca bine. Peste smochine adauga aluatul si amesteca.

Unge cu ulei tava pentru tarta si intinde apoi aluatul in mod uniform.

Restul de smochine (cele 2 ramase), ia-le si taie-le in bucatele mici (5, 6 feliute). Aranjeaza-le apoi peste tarta.

Tava de tarta se aseaza apoi peste o foaie de copt. Se lasa la cuptor pana cand tarta devine aurie, in jur de 30-40 de minute. Apoi se scoate si se raceste.


Cum se serveste tarta cu smochine



Se serveste cu zahar pudra pe deasupra.
 

  •   2010-09-28
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii