Tarta frantuzeasca cu mere este un desert delicios, aromat si delicat, ideal pentru mesele de duminica.


Ingrediente pentru tarta frantuzeasca cu mere

  • 200 grame faina
  • 120 grame unt
  • 7 mere feliate
  • 50 grame zahar
  • 100 grame gem de caise
  • 1/4 lingurita sare
  • frisca
  • inghetata de vanilie


Cum se prepara tarta frantuzeasca cu mere

Combina faina cu 80 de grame de unt si putina sare. Amesteca bine pana cand obtii un aluat sfaramicios. Adauga 3 linguri de apa rece si framanta bine aluatul. Inveleste-l intr-o folie de plastic si da-l la rece pentru o ora.

Dupa o ora, intinde aluatul intr-o tava de tarta si mai da la rece pentru o ora. Asaza apoi feliile de mere peste aluat, presara cu zahar si unt.

Da tava la cuptor pentru 70 de minute. Intre timp incalzeste gemul de caise. Dupa ce scoti tarta de la cuptor unge cu gemul cald.


Cum se serveste tarta frantuzeasca cu mere

Tarta frantuzeasca cu mere se serveste cu frisca si inghetata de vanilie.

Sursa foto: topeza.blogspot.com

  •   2013-02-05
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.