Vrei sa pregatesti un desert incantator si spectaculos? Iti recomandam o tarta racoritoare si savuroasa, care iti incanta privirea cu aspectul sau delicios, dar si papilele gustative.

Ingrediente pentru tarta cu fructe de padure:

Pentru blat:
 

  • 2 foi de aluat
  • 1 lingura de zahar
  • 1 ceasca de migdale prajite


Pentru crema:
 

  • 200 g creme fraiche (smantana dulce mai groasa)
  • 120 g budinca de vanilie


Pentru topping:
 

  • 2/3 ceasca zmeura proaspata
  • 2/3 ceasca afine proaspete
  • 2/3 ceasca mure proaspete
  • 1 lingurita de zahar pudra

 

Cum se prepara tarta cu fructe de padure:

Preincalzeste cuptorul la 250 de grade Celsius, apoi intinde aluatul pe tabla de lucru si pune-l intr-o tava mai mare la copt, pentru aproximativ 15 minute.

Mixeaza migadalele cu zaharul pana cand obtii o compozitie fina, apoi presara-le peste aluat si mai lasa-l la cuptor 5 minute.

Intre timp, amesteca intr-un bol mediu crema fraiche cu budinca de vanilie si intinde-o peste aluatul racit. Presara deasupra fructele si pune tarta la frigider cel putin 2 ore inainte de a o servi.

Cum se serveste tarta cu fructe de padure:

Tarta cu fructe de padure se serveste rece, stropita cu putina zeama de lamaie, frisca sau zahar pudra.

Sursa foto: pillsbury.com

  •   2013-06-19
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Ana Ionescu

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii