Tartele cu crema de cocos sunt usor de preparat si au o savoare exotica. Sunt potrivite pentru ocaziile speciale sau atunci cand ai pofta de ceva dulce.
Ingrediente pentru tartele cu crema de cocos
- 360 grame faina
- 180 grame zahar
- 4 oua
- 400 ml lapte
- 10 ml extract de vanilie
- 300 grame nuca de cocos
- 150 grame unt
- 300 grame nuci
- 100 grame frisca.
Cum se prepara tartele cu crema de cocos
Intr-un bol amesteca 40 grame faina cu 150 grame zahar. Adauga ouale.
Intr-o cratita fierbe laptele. Adauga un sfert din cantitatea de lapte in compozitia cu oua, amestecand continuu. Rastoarna in restul de lapte compozitia cu oua.
Mai lasa pe foc timp de 10 minute, pana cand se ingroasa. Ia apoi cratita de pe foc si adauga vanilia si 200 grame de cocos. Amesteca bine. Acopera cu o folie de plastic si da la rece pentru 3 ore.
Cu un mixer mesteca restul de faina cu untul. Adauga 2 linguri de apa si mai amesteca putin. Intinde aluatul si taie-l in parti egale. Aseaza partile aluat in forme mici de tarta. Acopera cu o folie si da la rece pentru 30 de minute.
Da apoi tava la cuptor pentru 20 de minute. Cand sunt gata, scoate tartele din forme si lasa-le sa se raceasca complet.
Aseaza apoi in fiecare tarta cate o lingura din crema de cocos.
Intr-un bol amesteca frisca cu 3 linguri de zahar. Garniseste tartele cu frisca. Deasupra presara putina nuca de cocos. Da apoi tartele la rece pentru 30 de minute.
Cum se servesc tartele cu crema de cocos
Tartele cu crema de cocos se servesc ca atare.