Deserturi

#lapte #frisca #vanilie #nuci #unt #tarta

Tarte cu crema de cocos

Tartele cu crema de cocos sunt usor de preparat si au o savoare exotica. Sunt potrivite pentru ocaziile speciale sau atunci cand ai pofta de ceva dulce.

Ingrediente pentru tartele cu crema de cocos
 

 

Cum se prepara tartele cu crema de cocos
 

Intr-un bol amesteca 40 grame faina cu 150 grame zahar. Adauga ouale.

Intr-o cratita fierbe laptele. Adauga un sfert din cantitatea de lapte in compozitia cu oua, amestecand continuu. Rastoarna in restul de lapte compozitia cu oua.

Mai lasa pe foc timp de 10 minute, pana cand se ingroasa. Ia apoi cratita de pe foc si adauga vanilia si 200 grame de cocos. Amesteca bine. Acopera cu o folie de plastic si da la rece pentru 3 ore.

Cu un mixer mesteca restul de faina cu untul. Adauga 2 linguri de apa si mai amesteca putin. Intinde aluatul si taie-l in parti egale. Aseaza partile aluat in forme mici de tarta. Acopera cu o folie si da la rece pentru 30 de minute.

Da apoi tava la cuptor pentru 20 de minute. Cand sunt gata, scoate tartele din forme si lasa-le sa se raceasca complet.

Aseaza apoi in fiecare tarta cate o lingura din crema de cocos.

Intr-un bol amesteca frisca cu 3 linguri de zahar. Garniseste tartele cu frisca. Deasupra presara putina nuca de cocos. Da apoi tartele la rece pentru 30 de minute.
 

Cum se servesc tartele cu crema de cocos
 

Tartele cu crema de cocos se servesc ca atare.

  •   2011-04-26
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii