Tiramisu cu cirese este un desert decadent si savuros. Este potrivit pentru ocaziile festive, in special in sezonul cald. Pentru un plus de prospetime , poti lasa prajitura la rece peste noapte.
 

Ingrediente pentru tiramisu cu cirese
 

 

Cum se prepara tiramusu cu cirese
 

Pentru sirop fierbe ciresele cu zaharul si apa timp de 10 - 15 minute, pana cand tot zaharul se dizolva. Lasa apoi sa se raceasca la temperatura camerei.

Intr-un bol amesteca branza mascarpone cu frisca si laptele condensat. Amesteca bine, pana obtii o crema omogena.

Inmoaie apoi piscoturile in siropul de cirese. Aseaza apoi jumatate din piscoturi intr-o tava. Deasupra piscoturilor aseaza crema mascarpone. Peste branza presara ciresele din sirop.

Stropeste cu putin rom. Deasupra adauga restul de piscoturi si crema mascarpone.
 

Cum se serveste tiramisu cu cirese
 

Tiramisu cu cirese se serveste ca atare.

  •   2011-06-01
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.