Deserturi

#pricomigdale #deserturi #tiramusu

Tiramisu la cupe cu pricomigdale

Prajitura traditionala a italienilor, tiramisu a cucerit foarte multe persoane, iar bucatarii s-au intrecut in a oferi variante tot mai sofisticate, plecand de la reteta de baza.


Ingrediente pentru tiramisu cu pricomigdale

 

  • 300 g pricomigdale
  • 300 g mascarpone
  • 80 g zahar pudra
  • 2 oua
  • 1 lingurita amaretto
  • cacao (optional)
  • fulgi ciocolata (optional)


Cum se prepara tiramisu la cupe cu pricomigdale


Pregateste mai intai crema. Separa albusurile de galbenusuri, apoi freaca galbenusurile cu zaharul, pana ce obtii o spuma alba. Adauga mascarpone si amaretto.

Bate albusurile spuma de bezea, apoi incorporeaza-le in compozitia anterioara.

Pune crema la rece, minim 30 de minute.

In cupe individuale, aseaza alternativ straturi de pricomigdale si crema mascarpone, pana ce epuizezi toate ingredientele.


Cum se serveste tiramisu la cupe cu pricomigdale


Serveste desertul pudrat cu cacao sau fulgi de ciocolata, dupa plac.

Sursa foto: pubsub.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare