Deserturi

#pricomigdale #deserturi #tiramusu

Tiramisu la cupe cu pricomigdale

Prajitura traditionala a italienilor, tiramisu a cucerit foarte multe persoane, iar bucatarii s-au intrecut in a oferi variante tot mai sofisticate, plecand de la reteta de baza.


Ingrediente pentru tiramisu cu pricomigdale

 

  • 300 g pricomigdale
  • 300 g mascarpone
  • 80 g zahar pudra
  • 2 oua
  • 1 lingurita amaretto
  • cacao (optional)
  • fulgi ciocolata (optional)


Cum se prepara tiramisu la cupe cu pricomigdale


Pregateste mai intai crema. Separa albusurile de galbenusuri, apoi freaca galbenusurile cu zaharul, pana ce obtii o spuma alba. Adauga mascarpone si amaretto.

Bate albusurile spuma de bezea, apoi incorporeaza-le in compozitia anterioara.

Pune crema la rece, minim 30 de minute.

In cupe individuale, aseaza alternativ straturi de pricomigdale si crema mascarpone, pana ce epuizezi toate ingredientele.


Cum se serveste tiramisu la cupe cu pricomigdale


Serveste desertul pudrat cu cacao sau fulgi de ciocolata, dupa plac.

Sursa foto: pubsub.com

 

  •   2012-07-10
  •  

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.