Toastul frantuzesc cu nuci pecan si banane caramelizate este un desert special, cu care iti poti surprinde invitatii, dar si familia. Se prepara rapid si este savuros.


Ingredientele pentru toast frantuzesc cu nuci pecan si banane caramelizate:

  • 75 g nuci pecan tocate (se pot folosi si nuci clasice)
  • 6 oua
  • 375 ml lapte
  • 25 ml sirop de artar
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 5 ml de vanilie
  • 25 g unt
  • sare
  • cateva felii colac

Pentru bananele caramelizate:

  • 25 g unt
  • 6 banane coapte
  • 175 ml sirop de artar
  • 75 g zahar brun
  • 50 ml sirop de porumb
  • 1 esenta de rom


Cum se prepara toastul frantuzesc cu nuci pecan si banane caramelizate:

Pune nucile pecan la cuptorul preincalzit la 160 de grade si lasa-le pana se rumenesc putin, aproximativ 10 minute.

Amesteca intr-un bol mare ouale, laptele, siropul de artar, scortisoara, vanilia si sarea. Taie colacul in felii groase si trece-le prin amestec. Topeste untul la foc mediu si prajeste feliile de colac pana se fac aurii.

Pentru caramel, topeste untul si prajeste bananele si pe o parte si pe cealalta. Apoi, in aceeasi tigaie, adauga siropul de artar, siropul de porumb si romul si lasa-le sa fiarba aproximativ 2 minute, apoi adauga peste banane siropul si pune-le peste painea prajita si presara deasupra nucile pecan.


Cum se serveste toastul frantuzesc cu nuci pecan si banane caramelizate:

Toastul frantuzesc se serveste cald cu capsuni si portocale proaspete.

Sursa foto: cbc.ca

  •   2013-03-18
  •  

Articol scris de

Ana Ionescu

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.