Deserturi

#desert #placinta #retete placinte #placinte savuroase

Top 3 cele mai savuroase plancinte

Placintele sunt unul dintre cele mai usoare deserturi de preparat. In plus, sunt savuroase, au un aspect spectaculos si sunt ideale pentru orice tip de ocazie. Poti folosi o multime de ingrediente pentru prepararea lor, de la fructe pana le cele mai gustoase creme sau ciocolate. Iata top 3 cele mai savuroase placinte, pe care trebuie sa le prepari cel putin o data:

1. Placinta cu fructe de padure

Ingrediente:

  • aluat pentru placinta
  • 3/4 cana de zahar
  • 1/4 cana amidon de porumb
  • 2 cani de capsuni proaspete
  • 1 cana si jumatate de zmeura
  • 1 ceasca de mure proaspete
  • 1 ceasca de afine proaspete
  • 1 lingura de suc de lamaie


Cum se preparara:

Presara faina pe blatul de lucru si intinde aluatul. Transfera-l intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt. Ai grija sa intinzi aluatul si pe marginile tavii. Da-l la cuptor pentru 8 minute si lasa-l apoi sa se raceasca. Intre timp, intr-o cratita mare amesteca zaharul cu amidonul de porumb. Adauga fructele si sucul de lamaie. Lasa compozitia pe foc pana la punctul de fierbere, apoi toarn-o peste crusta.

Cum se serveste:

Placinta cu fructe de padure se serveste rece, decorata cu frisca din belsug.

1 felie= 250 de calorii

2. Placinta cu inghetata de cafea

Ingrediente:

  • 1/4 cana de ciocolata fierbinte pentru inghetata
  • aluat de ciocolata
  • 3 cesti de cafea
  • 1 pachet de budinca de ciocolata
  • 1/2 ceasca de cafea
  • 1/4 ceasca de lapte 2%
  • 4 cupe de frisca
  • 1 cana de smantana
  • 1/4 ceasca fulgi de ciocolata demidulci


Cum se prepara:

Intr-un castron mare amesteca crema de inghetata cu budinca, cafeaua si laptele. Intr-un alt castron, smantana si cafeaua. Intinde aluatul de ciocolata intr-o tava tapetata cu hartie de copt si da-l la cuptor pentru 7 minute. Intinde cremele de cafea peste aluat, presara peste el fulgii de ciocolata, apoi da-l la rece pentru cateva ore.

Cum se serveste:

Placinta cu inghetata de cafea se serveste rece, decorata cu bucati mari de ciocolata.

1 felie = 429 de calorii

3. Placinta cu lime

Ingrediente:

  • 1 plic de gelatina fara zahar
  • 1/4 cana de apa clocotita
  • 2 iaurturi cu lime
  • 1 cutie de frisca
  • 1 aluat graham

Cum se prepara:

Intr-un castron mare, dizolva gelatina in apa clocotita. Amesteca si iaurtul cu frisca si toarna compozitia peste aluatul graham. Acopera tava si da-o la rece pentru cel putin doua ore.

Cum se serveste:

Placinta cu lime se serveste rece, decorata cu menta sau cateva felii subtiri de lamaie.

1 felie = 194 de calorii

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului