Ingrediente pentru tortul afrodisiac:
- 1 blat tort de vanilie
- 2 galbenusuri
- 2 albusuri
- Coaja rasa de la 1 lamaie
- Zeama de la 1 lamaie
- 400 ml frisca lichida
- 130 ml sampanie
- 2 pliculete de gelatina
- 70 g zahar tos
- 10 linguri dulceata zmeura
- capsuni/ coacaze/ mure/ macese/ afine
- 200 ml frisca batuta
Cum se prepara tortul afrodisiac:
Prepara mai intai crema. Toarna frisca lichida intr-un bol si mixeaz-o pana cand se intareste, apoi da-o le rece pentru 2-3 ore. Intr-un alt bol mai incapator pune galbenusurile si zaharul tos si freaca-le bine cu o lingura din lemn sau cu o spatula pana cand obtii o crema albicioasa. Adauga sampania, zeama si coaja de lamaie. Amesteca energic pana cand se omogenizeaza.
Intr-o cana in care ai pus 8 linguri de apa calda adauga praful de gelatina si amesteca bine pana cand se dizolva. Adauga gelatina peste galbenusuri, apoi pune frisca si amesteca usor pana se omogenizeaza. Apoi adauga albusurile batute spuma si incorporeaza-le si pe ele cu grija.
Trece printr-o strecuratoare deasa dulceata de zmeura, astfel incat sa ii elimini samburii si sa obtii un jeleu fin. Incalzeste putin jeleul intr-un ibric pentru a deveni mai lichid si mai usor de intins.
Asaza primul blat in tava de tort cu pereti detasabili, iar deasupra intinde jeleul cu o spatula. Asaza si cel de-al doilea blat si pe el intinde toata crema de sampanie. Peste crema pune ultimul blat si preseaza usor. Lasa-l la frigider peste noapte.
A doua zi, inlatura marginea detasabila a tavii si asaza tortul pe un platou. Imbraca-l in frisca si orneaza-l cu fructe proaspete pe care le-ai spalat in prealabil si le-ai uscat cu un servet de hartie. Foloseste un sprit pentru frisca astfel incat sa ii dai o forma cat mai frumoasa tortului.
Cum se serveste tortul afrodisiac:
Serveste tortul afrodisiac insotit de un pahar de sampanie.
Sursa foto: pirun.kps.ku.ac